Title

Subtitle

Co-Ownerschap

Samen eigenaar van een kat......


Wellicht heeft u nooit eerder van de term co-owner gehoord, maar dit betekend letterlijk vertaald: 'mede-eigenaar'.Waarom wij het zo plezierig vinden om met co-owners te werken?


Als je je als fokker wilt bezighouden met het fokken van raskatten, zonder dat daarbij op enig moment het welzijn van de katten in het geding komt, heb je natuurlijk wel meerdere katten nodig om mooie vrije bloedlijnen met elkaar te kunnen combineren. Werken met gastgezinnen, de zogenaamde co-owners, heeft als grootste voordeel voor de katten dat het aantal katten dat bij elkaar woont zeer beperkt is. Daardoor leeft iedere kat ( die uitgekozen is en geschikt is om mee te doen met het fokprogramma) gewoon als huiskat in een gezin. Niet in grote groepen bij elkaar en de soms daarbij behorende kennelhuisvesting, maar gewoon als speelkameraadje en volwaardig lid van het gezin.


Hoe gaat het dan in de praktijk?


Wanneer een kater of poes geschikt lijkt voor de fok gaan wij op zoek naar een liefdevol en geschikt gastgezin. Of de kater of poes inderdaad geschikt is gaat pas blijken als hij of zij opgroeit en de nodige gezondheids-onderzoeken geen contra-indicaties laten zien. 


Een co-owner betaald geen aanschafprijs maar een kleine onkostenvergoeding voor vaccinaties, chip etc De bijzondere kosten die gepaard gaan met een poes of kater waarmee gefokt wordt, zoals (medische)keuringen zijn voor de fokker. De kosten die gemaakt worden als huiskat, zijn voor de co-owner. Een en ander staat uiteraard in een co-ownercontract. Als co-owner ben je dus (als je dat wilt) nauw betrokken  bij het wonder van dekking, zwangerschap, bevalling en kittens zonder daarvoor de verantwoording te hoeven nemen.


Voor een kater geldt: mocht een kater fokgeschikt zijn en er zou een dekking buiten de deur gedaan moeten worden, wat in praktijk betekend bij de fokker thuis, dan halen wij de kater voor een paar dagen tot een week op en brengen hem ook weer netjes thuis als hij zijn plicht vervuld heeft. Verder moet u de kat of poes als u eigen kat of poes beschouwen. Dat is eigenlijk gewoon het belangrijkste van alles.


En natuurlijk bent u altijd welkom bij ons als u kat of poes bij ons verblijft.


Heeft u interesse in het co-ownwerschap? Schroom niet, neem gerust en vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.