Title

Subtitle

Welkom !
Wij vinden het ontzettend leuk dat u de tijd neemt om onze website van Cattery Miraco te bezoeken.

Wij zijn Miranda en Trudy
Hieronder zullen we iets over onszelf vertellen.

Mijn naam is Miranda Ko en sinds een aantal jaren fok ik op zeer beperkte schaal Maine Coons. Een geboorte vind ik een wonder, een miracle en plak al deze dingen aan elkaar en zo is de naam MIRACO ontstaan. 

Ik woon met mijn gezin en de poezen en de honden in Borghees in Duitsland. Borghees hoort bij de gemeente Emmerich en ligt vlak over de grens bij 's-Heerenberg. Hier hebben we een heerlijk ruim huis met grote tuin. De tuin is helemaal afgezet met netten, zodat de poezen wel fijn naar buiten kunnen, maar toch veilig zijn.

 

 
Voor de kittens hebben we altijd een mooie kraamkamer waar ze de eerste weken ook super fijn kunnen spelen. Door de jaren heen hebben er altijd veel verschillende katten bij ons gewoond. Vanaf het moment dat ik de Maine Coon leerde kennen, was ik al snel verkocht. Dit ras, met zijn zeer hoog knuffelgehalte, maar toch superieure uitstraling, werd het helemaal voor mij. Op dit moment hebben we vier Maine Coon poezen en twee Oudduitse herdershonden en woont onze dekkater Bentlety bij onze zoon en zijn zoon Armani bij onze co-owner in Arnhem. Met Ivy-Joy, Chanel, Prada en Gucci hopen we af en toe een nestje te krijgen, zodat we weer fijn kunnen genieten van dat jonge spul. Kittens verzorgen en zien spelen en opgroeien, maakt elke dag een stukje mooier. Ik krijg gelukkig heel veel hulp en steun van mijn dochter en samen beleven wij heel veel plezier aan onze beestjes.

De laatste jaren ga ik ook af en toe met een poes naar een show en hoewel ik die dagen echt veel te lang vind, is het toch wel heel leuk om met een prijs en een goede beoordeling naar huis te gaan. Ik wil graag volgens de rasstandaard ( dus geen polydactyl ) mooie grote en natuurlijk gezonde Maine Coons fokken en vooral met een heel groot knuffelgehalte. Nu ik vrijwel niet meer werk, heb ik lekker veel tijd voor mijn grote hobby.

Ik vind het heel leuk dat Trudy en ik nu samenwerken. We vullen elkaar denk ik goed aan en het is fijn om samen met onze hobby bezig te zijn.

Ik ben Trudy Floor en woon vlakbij Miranda in Huethum, Emmerich. Ik ben werkzaam als stewardess bij een Nederlandse Luchtvaartmaatschappij. Ik werk partime, zodat er genoeg tijd overblijft voor mijn gezin en de dieren. Per toeval zijn Miranda en ik met elkaar in contact gekomen. Wij delen onze passie voor dieren, maar bovenal onze Maine Coons. Onze samenwerking op veel gebieden is hieruit ontstaan. We zorgen voor elkaars dieren, gaan samen naar shows, beheren de website etc. Onze passie is om mooie, gezonde Maine Coons te fokken, zonder daarbij het karakter uit het oog te verliezen. De kittens groeien ook in huiselijke kring op, zodat ze goed gesocialiseerd het moedernest kunnen verlaten.

Ik zal ook iets meer over ons gezin en woonomgeving vertellen. Wij wonen net als Miranda in een groot vrijstaand huis met tuin, dichtbij het bos. Wij hebben 3 kinderen en 2 honden, Welsh Springer Spaniels en 2 cavia's. Wij vinden het ontzettend leuk om af en toe een nestje kittens in huis te hebben. Floortje (Fiona von Selavy)  woont bij ons, samen met haar dochter Amber van Miraco.  Onze dochter gaat zoveel mogelijk mee naar shows en is een ontzettend goede hulp bij de verzorging en socialisatie van de kittens.

Wij hebben ook een kittenkamer waar de moederpoes op haar gemak kan bevallen en waar de kittens bovenal ook veilig zijn.

Co-owner


Soms kiezen wij ervoor om een kater of poes niet zelf te houden, maar daarvoor een co-owner te zoeken. Hierdoor hebben wij geen poezen en katers in hokken zitten, maar geniet elke Maine Coon bij ons van de vrijheid en gezelligheid van een huiselijk gezin. Door het samen te doen met andere mensen, voorkom je sproeiende katers die gek worden van de hormonen van krolse poezen om zich heen en wordt het nergens te druk in huis voor de poezen zelf niet en voor onze gezinnen ook niet. 

Voor meer informatie kunt u kijken onder het kopje co-ownerschap.

Members Area

Featured Products

Newest Members